Brownie cu ciocolată albă/White chocolate brownie

RO: Nu cred că sunt lucruri care să îmi placă mai mult decât ciocolata… Cam așa as putea să încep fiecare articol pe care l-aș putea scrie cu și despre ciocolată. Nu sunt genul care să mănânce o ciocolată întreagă, însă când am părăsit orașul natal pentru a veni la facultate în București, pe TO DO LIST era și “mănâncă o ciocolată întreagă, la ce ora vrei tu”. Ai mei au încercat să îmi arate ce insemnă echilibrul încă din vremea adolescenței și mă bucur că am avut ocazia să învăț atât de multe lucruri de la ei. Ciocolata întreaga tot am mâncat-o, în anul I de facultate, însă asta este altă poveste.

Să trecem peste detalii și să ajungem la subiectul principial. Am căutat mult rețeta de brownie perfectă. Nu știu dacă am găsit-o acum, însă pot spune că e cea mai bună variantă pe care eu am pregătit-o. Bineînțeles, pe blog mai am o rețetă de brownie cu dulceață de vișine. O puteți găsi aici.

 

DSC04781

Să trecem la ingrediente. Eu am folosit următoarele:

  • 3 ouă
  • 1 pahar cu făină (85-100gr)
  • 185gr. unt
  • 1 tabletă de ciocolată neagra (185-200g)- eu am folosit cu 52% cacao
  • 1/2 tabletă de ciocolata albă, pe care am tăiat-o în bucăți

Practic, un desert ciocolătos cu doar 5 ingrediente pe care le avem aproape mereu în dulapurile din bucătărie. Bineînțeles, în loc de ciocolată albă puteți folosi ciocolată cu lapte sau fructe uscate, alune etc. De asemenea, eu am ales să nu pun zahăr deloc. M-am gândit că oricum ciocolata pe care am folosit-o are destul zahăr si nu avea rost să plusez. Cu toate acestea, dacă nu sunteți fan al ciocolatei negre, puteți să o înlocuiți cu ciocolata cu lapte și cu siguranță veți simti diferența. Oricum eu vă recomand să incercati rețeta și cu ciocolată neagră (nu e necesar să alegeți procentul maxim de cacao – eu am folosit cu 52% cacao si a ieșit mi-nu-nat).

Eu mereu caut ca rețetele pe care le fac să aibă puține ingrediente, să fie gata cât mai repede, iar pașii de urmat să fie cât mai simpli, iar această rețetă nu dezamăgește.

Tăiați untul în cuburi, iar ciocolata o rupeți în bucăți. Puneți cele 2 ingrediente într-un bol și topiți-le prin metoda bain-marie. Dacă nu sunteți familiarizați cu această metodă, găsiți aici mai multe detalii. Când ciocolata e lucioasă și arată ca o glazură, opriți focul și lăsați-o la răcit. Între timp, cu ajutorul unui tel bateți ouăle.

Porniți cuptorul și pregătiți o tavă mică pe care să o tapetați cu hârtie de copt, ulterior unsă cu puțin ulei de cocos sau unt. Tava pe care o folosesc eu are dimensiunile 23×15 și se găsește aici. E una dintre preferatele mele, dar recunosc că dacă avea toarte era perfectă, mai ales în cazurile în care trebuie scoasă din cuptor și nu e foarte ușor de manevrat.

Revenind la rețetă, acum că s-a răcit ciocolata, o puteți turna peste ouăle bătute. Folosiți un tel sau o lingură de lemn pentru a amesteca ingredientele (cu calm și răbdare pentru că ciocolata are nevoie de dragoste). Apoi, puteți adăuga și paharul de făină, iar la sfârșit puneți și bucățile de ciocolată albă sau restul ingredientelor alese pentru acest brownie. Turnați toataăcompoziția în tavă și puneți în cuptorul preîncălzit pentru 20-25 minute la 170-180 grade. Eu am folosit testul scobitorii, însă compoziția trebuie să rămână puțin umedă pentru această rețetă.

DSC04764

Lăsați-o la răcit și apoi bucurați-vă de ea în orice moment al zilei.

DSC04772

 

EN: My love for chocolate is a thing that I cannot describe through words and my friends know that. I’ve been trying to find the perfect chocolate brownie recipe for a while now and I can say that I’m close to the taste and texture that I have in my mind.

Here’s what I used:

  • 185g unsalted butter
  • one bar of dark chocolate (185-200g)
  • 1/2 bar of white chocolate
  • 3 eggs
  • one glass of flour (85-100g)

That’s all.Cut the butter into small cubes, break the chocolate into small pieces and place everything in a bowl. You have to melt both of the ingredients using the bain-marie method until all the chocolate and butter are silky smooth. While the chocolate cools off, beat the 3 eggs in a large bowl. Preheat the oven at 180C. Pour the cooled chocolate mixture over the beaten eggs and with a large spatula mix everything. Add the flour and continue mixing without knocking the air out, be as gentle and slow as you can.

Finally, add the chunks of white chocolate. Of course you can add any other ingredients you love. Mix everything again. Line the base of your tray with parchment paper and spray it with a little bit of oil (I used coconut). Bake for about 15-20 minutes and enjoy!

DSC04770

 

Leave a comment